Ez a fagyott olaszrizling szőlő a hajnali órákban, -8 fokos hidegben a Csángó-dűlőben lett szüretelve . Nehézkes préselést és hosszú erjedést követően 150 g/l maradék cukor és magas komplexitás gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás borkülönlegességet. Fogyasztását 10-13 fokra hűtve ajánljuk.
Véleményünk szerint A szalmasárga színű bor illata is visszafogott, törékeny finomságú, ha valaki azonban figyelmet szentel neki, előbb citrusok és virágok, majd egzotikus gyümölcsök és méz fejlődik ki benne. Kóstoláskor érezzük, hogy a szerkezetet a jelentős mennyiségű cukor határozza meg, az ezek mellett rendelkezésre álló sav támasztó funkciót tölt be, nem lép az előtérbe. Az ízvilágot almás, mazsolás, sárgabarackos, fűszeres jegyek építik fel, a lecsengésben kibomló mézesség hosszú ideig a szánkban időz.
Éva –
A bor nagyon finom, a választék nagy. Gyors ügyfélszolgálat.