– A helyes pohártartás a borok élvezetes kóstolásához elengedhetetlen .
Hiszed vagy sem, az elegáns pohártartási etikett sem véletlenül született meg: a sommelier-k szerint ugyanis a poharat tilos a kehelyrésznél fogni, mert az ujjlenyomatok rontják a nedű színének élvezeti értékét, plusz a kéz hője idővel felmelegíti azt. Otthonra azonban bőven elég egy jó minőségű fehér, illetve vörösboros pohár, nem szükséges külön a rizlingnek és a chardonnay-nek. Ahhoz ugyanis, hogy ezeknél különbséget lehessen tenni már bor szakértőnek kell lenni.
– A borkóstolás minden érzékszervre kihat, hiszen az első kellemes érzetet a dugó jellegzetes cuppanása jelenti. Ezután jön a pohárba töltés, vagyis a szem kényeztetése, majd lubickolás a kellemes illatban, az első korty megízlelésével pedig kiteljesedik a kép. Az olyan részletek, mint a pohár, pedig felemelhetik vagy elronthatják ezeket a pillanatokat, vagyis tévhit, hogy a jó bor minden pohárból finom. Legalábbis akkor, ha a legtöbbet akarod kihozni az élményből.