Trump hoteljében tokajiból készül a legmenőbb koktél

Donald Trump hoteljében…

 

Donald Trump amerikai elnök washington-i szállodájának bárjában van egy koktél, ami csaknem 50.000 Ft, kristálykanálban szolgálják fel és az alapja tokaji esszencia.
Az ára alapján azt várnánk a Trump International Hotel bárjában, a Benjamin Bar & Lounge-ban felszolgált koktéltól, hogy ritka párlatot is tartalmaz. Persze Washington legdrágább koktéljának nincs miért szégyenkeznie: lehet, hogy az alkoholtartalma nem túl magas, de a különlegessége páratlan. A koktélhoz a Royal Tokaji Essenciáját használják fel.
„Az esszencia az aszúbogyók saját súlyától lecsöpögő leve, a legkoncentráltabb szőlőből készült borfajta. Értékét jól szemlélteti, hogy 100 kg egészséges, tőkén fennhagyott szőlőből az ősz végére csupán mintegy 20 kg tömegű aszúszem keletkezik. Ebből pedig körülbelül 1 liter esszencia nyerhető. Az esszencia metaforikusan a „folyékony arany”, maga a szőlő esszenciája. Az élesztők ilyen magas (400-600 gramm/liter) természetes cukortartalomnál már nem tudják a szokásos erjedést elérni, így az esszencia csupán maximum 2-4% alkoholt tartalommal rendelkezik.”
A koktél alapját egy 19. századi amerikai recept képezi, ami még gyümölcsöket és citrusféléket is tartalmaz, na meg édes magyar bort. Ezt dolgozták át a bárban, és lett a legdrágább ital – nem sokkal a krumplis-kaviáros-nyers osztrigás-vodkás-rozsos martini előtt.
(VIA BUSINESS INSIDER

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top