BADACSONYI OLASZ RIZLING 2015 JÉGBOR

Ez a fagyott olaszrizling szőlő a hajnali órákban, -8 fokos hidegben
a Csángó-dűlőben lett szüretelve . Nehézkes préselést és hosszú
erjedést követően 150 g/l maradék cukor és magas komplexitás
gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás
borkülönlegességet. Fogyasztását 10-13 fokra hűtve ajánljuk.

Véleményünk szerint A szalmasárga színű bor illata is visszafogott,
törékeny finomságú, ha valaki azonban figyelmet szentel neki, előbb
citrusok és virágok, majd egzotikus gyümölcsök és méz fejlődik ki
benne. Kóstoláskor érezzük, hogy a szerkezetet a jelentős mennyiségű
cukor határozza meg, az ezek mellett rendelkezésre álló sav támasztó
funkciót tölt be, nem lép az előtérbe. Az ízvilágot almás, mazsolás,
sárgabarackos, fűszeres jegyek építik fel, a lecsengésben kibomló
mézesség hosszú ideig a szánkban időz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Scroll to Top