A Zeusz az Ezerjó és Bouvier fajták keresztezéséből származó badacsonyi szőlőfajta. Őseinek köszönhetően jól cukrosodó és túlérés során sem lágyul le, így a november végén, töppedt szőlőszemekből szüretelt tételben a 70 g/l maradék cukor és a határozott savtartalom szép egyensúlyt alkot.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-13 °C.
Gasztro ajánlat: Tenger gyümölcsei, csirkehúsból készült, illetve enyhén fűszeres fogások kíséretében remekül harmonizál. Kecskesajttal, gyümölcsalapú desszertekkel is kiváló.
- Borvidék: Badacsonyi borvidék
- Szőlőfajták: Zeusz az Ezerjó és Bouvier fajták keresztezése
- Évjárat: 2015
- Típus: Késői szüretelésű édes fehérbor
- Kiszerelés: 500 ml
- Alkoholtartalom: 13%
Értékelések
Még nincsenek értékelések.